Pet Toy Centrale Puzzellevels uitleg

Puzzellevels uitleg

Puzzellevels voor honden

Level 1 Voor beginners, puppy’s en honden die nog niet eerder gepuzzeld hebben, mensen die nog geen puzzels uitgeprobeerd hebben met hun hond. Met iedere puzzel kan je hond rustig leren eten. In dit level leren honden zoeken, hun neus gebruiken en hun pootjes gebruiken om bij het voer te komen.

Level 2 Voor alle soorten honden, in alle verschillende grote en leeftijden. Die al eerder gepuzzeld hebben en kunnen schuiven, draaien, werken met poten en neus, kunnen duwen, trekken, doppen op kunnen tillen en blokkades leren verwijderen. Door de verschillende puzzels ga je merken waar je hond goed in is.

Level 3 Als je hond level 2 puzzels aan kan, kun je naar deze advance klasse toe. Trekken, schuiven en duwen, blokkades oplossen en draaien, lades open maken en nog veel meer. De puzzels bevatten meerdere opdrachten in één puzzel.

Level 4 Als je hond level 3 puzzels aan kan, kun je naar de masterklasse toe. Deze puzzels zitten zo in elkaar dat niet alle brokjes zo maar op te eten zijn. Dit vergt moeite en oplossend gericht denkwerk. Laat je hond niet alleen, kijk waar zijn vaardigheden liggen in level 3 en gebruik dit om te puzzelen in level 4.

Puzzellevels voor katten

Level 1 Voor beginners, kittens, poezen en katten die nog niet eerder gepuzzeld hebben, mensen die nog geen puzzels uitgeprobeerd hebben met hun kat. Met iedere puzzel kan je kat leren om rustig te eten. In dit level leren katten zoeken, hun neus gebruiken en met hun pootjes te werken om bij het voer te komen. In deze spelletjes leren katten ook jagen, ze zien het voer of de bal.

Level 2 Voor katten en poezen die al eerder gepuzzeld hebben en weten dat ze moeite moeten doen voor hun voer. Ze zien het voer niet in alle puzzels liggen maar leren dat het voer ook ergens onder verstopt kan worden. Laat zien dat je voer ergens onder doppen neerlegt en doe voor hoe je dit kunt oplossen. Leren schuiven, draaien en duwen. Of juist trekken aan een touwtje of schakelaar.

Level 3 Voor de gevorderde puzzelkat, die geleerd heeft met zijn pootjes te werken en door heeft dat het voer ook ergens onder verstopt kan liggen, je kat leert meerdere handelingen tegelijk te gebruiken in één puzzel, leren oplossend te denken. Laat je kat niet alleen met de puzzels, kijk waar zijn vaardigheden liggen en gebruik dit om te puzzelen in level 3. Is het te moeilijk doe het dan voor of bied de puzzel op een ander tijdstip weer aan.

Puzzellevels voor knaagdieren

Level 1 is voor de beginner en kan je knager puzzelen ga dan naar level 2. Voor knaagdieren zoals konijnen, cavia’s en hamsters is het belangrijk dat je begint als ze wakker zijn en trek hebben. Gebruik gedroogde insecten of kleine stukjes fruit of groente. Kijk wat je dier lekker vind en verstop dit in een puzzelbal of ander speelgoed.  Leer hem zoeken naar voer, leer hem dat rollen, schuiven, duwen of graven voer oplevert. Leer hem dat er voer ergens onder verstopt kan zitten.  Begin makkelijk zodat ze het voer zien liggen en kunnen ruiken. Start dan met simpel dopjes schuin neer te leggen over het voer zodat het makkelijk weggeduwd of geschoven kan worden. Vind je knager het te moeilijk laat het dan zien waar je het onder verstopt.